SE-KLIK, SEPOTONG AYAT

SAMPAIKAN WALAU SEPOTONG AYAT

DOA MENUNTUT ILMU

بسم الله الرحمن الرحيم

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani

اَللَّهُمَّ اِنْفَعْنِي بِمَا عَلَّمْتَنِي وَعَلِّمْنِي مَا يَنْفَعُنِي وَارْزُقْنِي عِلْمًا يَنْفَعُنِي وَزِدْنِي عِلْمًا وَالْحَمْدُ لِلَّهِ عَلَى كُلِّ حَالٍ وَأَعُوذُ بِاَللَّهِ مِنْ حَالِ أَهْلِ اَلنَّارِ

"Ya Allah, manfaatkanlah untuk diriku apa yang telah Engkau ajarkan kepadaku dan ajarilah aku dengan apa yang bermanfaat bagiku dan limpahkanlah rizqi berupa ilmu yang bermanfaat bagiku1. Tambahkanlah ilmu kepadaku. Segala puji bagi Allah dalam keadaan apapun dan aku berlindung kepada Allah dari keadaan penghuni neraka."2


1 Riwayat Nasai dan Hakim dari Anas bin Malik radhiallahu’anhu.

2 Riwayat Tirmidzi dengan sanad hasan dari Abu Hurairah radhiallahu’anhu.


Sumber

WAKTU ANTARABANGSA

POST Terkini

get this widget here

PENAFIAN

Assalamualaikum wbt..

Kebanyakan artikel di dalam blog ini saya salin dari blog-blog yang sewaktu dengannya. Saya harap para sahabat sekalian tidak menerima 100% daripada apa yang dipaparkan.

Pertimbangan akal yang waras serta penyelidikan lanjut adalah dinasihatkan dibuat terlebih dahulu sebelum mempercayai sepenuhnya apa yang dipaparkan.


“Wahai orang-orang yang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidiki kebenarannya supaya kamu tidak menyampaikan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu, sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang telah kamu lakukan.” ( Al Hujarat : ayat 6 )

Ada di antara Post di dalam blog ini, telah saya padamkan, namun masih muncul di thumbnail.

Kalau saudara-saudara klik thumbnail, tapi artikelnya tak muncul... Janganler marah saya..

Saya minta maaf sebab saya pon tak tahu nak buat macamana...

Semoga dirahmati Allah sentiasa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...